Er kablede eller trådløse tyverialarmer det bedste valg?

Hvad der er det bedste valg, afhænger af hvad du har brug for fra et sikkerhedssystem. Kablede alarmsystemer har en ry for pålidelighed, mens trådløse systemer giver en mere strømlinet installation og kan bruges på steder, hvor kablede systemer ikke kan.

Så hvad udgør et kablet eller trådløst system? Et hjem sikkerhedssystem netværk af sensorer, sammen med kontrolpanelet, forbinder og kommunikerer med omverdenen via enten en mobil eller fastnetforbindelse. Find en billig 868MHz alarm fra Miraca.

En trådløs alarm fra Miraca

Mere specifikt bruger et fuldt trådløst system individuelle sensorer i hele hjemmet, der kommunikerer trådløst til det centrale kontrolpanel, typisk ved hjælp af radiofrekvenser. Kontrolpanelet vil derefter kommunikere trådløst til omverdenen ved hjælp af en mobil enhed. Dybest set, vil dit system have en mobiltelefon af sin egen. På den anden side forbinder et fuldt kablet alarmsystem sensorerne til kontrolpanelet med et netværk af ledninger (skjult i væggene og gulvet i dit hjem) og derefter til omverdenen ved hjælp af dit hjems fastnetlinje.

Et sikkerhedssystem kan både være kablet og trådløst. Det betyder, at systemet kan have enten et trådløs sensornetværk og kontrolpanel med en kablet fastnetforbindelse – eller kablet sensorer med et kontrolpanel forbundet til omverdenen via en mobil forbindelse. Det mest almindelige setup kombinerer de to, med en kablet telefonlinje som den primære forbindelse og en mobil backup i tilfælde af telefonlinjen går ned (eller bliver skåret). Men i disse dage, har ikke alle boliger aktiv fastnet.

Der kan være fordele og ulemper ved begge typer af sikkerhedssystemer, og det kan koges ned til to emner: installationsbekymringer og forskelle i ydeevne.

Trådløs tyverialarm

Hvis dit hjem ikke har et sikkerhedssystem forudinstalleret, kan trådløse systemer løse flere problemer. Du behøver ikke bekymre dig om at bore huller eller foretage andre ændringer. Derfor er trådløse systemer en attraktiv mulighed for lejere, ejere af historiske boliger eller bygninger med betydelige indvendige mursten, sten eller marmor konstruktion. Lejere eller husejere, der skifter bopæl, vil også kunne drage fordel af de fleste trådløse systemers mobilitet – du skal blot afbryde forbindelsen til din nye adresse og tilslutte den igen. Miraca er en stor mulighed for dem, der er interesseret i et bærbart hjem sikkerhedssystem. Miraca kræver dog en gør-det-selv installation. Du installere nemt en alarm fra Miraca.

Nem fjernbetjening af din alarm med SmartPhone

Den potentielle ulempe ved trådløs er dens pålidelighed. Ligesom Wi-Fi-routere eller mobiltelefoner er trådløse sikkerhedssystemer underlagt forskellige former for interferens, som kan få sensoren til at undlade at reagere eller reagere uforudsigelig (f. eks. udløse en falsk alarm). Elektromagnetisk interferens kan komme fra mange andre enheder, herunder babyalarmer, fjernbetjeninger, elledninger, mikrobølgeovne og fluorescerende belysning. Strukturel interferens kommer fra vægge, gulve, lofter eller ting som arkiveringsskabe af metal. Men disse ting sker sjældent. For at modvirke potentielle problemer, indeholder hver trådløs sensor sit eget batteri, som fungerer godt, især under en strømafbrydelse. Bare sørg for at holde øje med at ændre batterierne, så du ved, at de altid opererer på bedste niveau. Derudover er trådløse sikkerhedssystemer helt sikre.

Kablede alarmer

Hvis dit hjem er blevet fortrådet til et sikkerhedssystem, kan en kablet løsning være et bedre valg, da systemet vil være let at installere. Hvis du allerede ved, hvilken udbyder der skal installere udstyret, er aktivering af dit system enkelt – alt, hvad der kræves er et telefonopkald og måske et besøg af en tekniker for at opdatere kontrolpanelet. Hvis du hellere vil gå med en anden udbyder, bør installation og opdatering af systemet være så ligetil som programmering af et nyt nummer i kontrolpanelet. I nogle tilfælde kan et nyt kontrolpanel være nødvendigt, men så længe ledningsføringen ikke er blevet beskadiget, bør alle eksisterende sensorer arbejde med enhver udbyders udstyr – alle kablede systemer indeholder stort set den samme teknologi.

En smart alarm fra Miraca er god og billig.

De fleste større alarmudbydere tilbyder både kablede og trådløse muligheder, så at vælge den rigtige udbyder vil være vigtigere end at beslutte mellem trådløs eller kablet system. Din næste alarm finder du let og billigt her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *